Selecteer een pagina
ALS IK LATER OUD BEN…DAN…

Als je zo in het midden van je leven bent zoals ik dan is het moeilijk je voor te stellen hoe het zal zijn als je 70 bent of 80 of 90.
Toch is het een hele leuke coachoefening om je eens voor te stellen hoe jij oud zou willen zijn. Een maandag reflectie oefening voor jullie.

Hoe wil jij oud zijn???

De meeste mensen zeggen gezond. Klopt! Want anders halen we die leeftijd misschien niet. Dus wat moet je doen om gezond te blijven?

Anderen zeggen actief!. Ook mooi! Welke dingen zou je zeker nog willen doen? Hier zit vaak jouw passie.

Samen als het mag. Ja samen met geliefde vrienden en partners. Dat zou geweldig zijn. Wie zijn dan jouw liefste en meest dierbare mensen die er in je opkomen?

Gelukkig! Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? Welke dingen heb je daar voor nodig? Wat geeft je zin en betekenis?

Tevreden! Wat wil je achterlaten? Wat wil je zeker hebben bereikt? Wil je iets hebben geschreven, mensen hebben geraakt? Iets innovatiefs hebben ontwikkeld of bedacht?

Je begrijpt deze oefening. Kijken naar de toekomst om je bewust te worden van het nu.

Nu vast doen wat je gelukkig maakt, wat je gezond houdt. Mensen dichtbij je houden, relaties goed onderhouden. Mensen zeggen dat je van ze houdt. Doen wat je eng vindt maar waar je wel van voelt dat ze je gaan helpen. Uitdagingen aangaan. Etc. Voor iedereen is dit anders.

Ik heb prachtige voorbeelden in mijn directe omgeving van mensen die zo mooi oud zijn. Ze zijn mijn lichtende voorbeeld. Actief, gezond, op pad, ze doen er toe voor anderen.

Karijn